GILIRAN GUAN ENG CARI "KETIAK" APPA???

Wah!!! Habis pulak semua fail – fail dan kertas – kertas jadi mangsa amukan Si Tokong DAPigs ni katanya bila isu skandal pembelian rumah dia menjadi isu hangat dalam Parlimen.

Katanya, Si Tokong DAPigs tu mengamuk nak cari siapa dalang yang mendedahkan isu tersebut sehingga ianya boleh menjadi satu bahan berita yang hangat diperkatakan semalam.

Dan yang lebih membuatkan Si Tokong DAPigs tu meroyan macam orang hilang akal ialah apabila ada bisik – bisik dikalangan rakyat yang nak buat perhimpunan bagi mendesak dia letak jawatan.

Alasan mereka, tindakan tersebut wajar dilakukan oleh Si Tokong DAPigs tu bagi memberi ruang kepada pihak Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) untuk menjalankan siasatan.

Bahkan kata mereka, desakan seumpama itu juga yang sedang dilakukan oleh puak – puak Pakatan Haprak tu terhadap Perdana Menteri. Jadi, ini peluang untuk Si Tokong DAPigs tu ‘Walk The Talk‘.


Malah, mereka juga turut mengaitkan beberapa isu hangat yang lain sebagai alasan untuk memberikan tekanan terhadap Si Tokong DAPigs tu agar dia meletakkan jawatan sebagai Ketua Menteri.

Antara lainnya ialah isu yang berkaitan dengan Dana Israel seperti mana yang didakwa oleh Bekas Pegawai Khas Si Tokong DAPigs tu yang berjumlah sebanyak RM 1.2 billion sebelum PRU yang lalu.

Selain itu, Si Tokong DAPigs tu juga masih GAGAL untk menjelaskan mengenai isu penjualan tanah milik Kerajaan Negeri sebanyak 100 peratus kepada syarikat milik Singapura.

Tak lupa juga dengan beberapa isu lain yang turut dikaitkan dengan Si Tokong DAPigs tu berkaitan dengan tanah rakyat serta projek pembinaan perumahan mampu milik di Pulau Pinang.

Semua itu alasan – alasan kukuh yang membuatkan Si Tokong DAPigs tu wajar untuk melepaskan jawatannya sebagai Ketua Menteri. Itu pun kalau Si Tokong DAPigs tu ‘Anak Jantan‘ la. Kalau tidak, baik dia balik ke Gelang Patah, nyorok celah ketiak dia punya ‘Appa’!!!

Source: New feed